Vedd a saját kezedbe az egészséged!

A Hogyan védekezhetsz a "kórokozók" ellen? hírlevél mellékletemben már foglalkoztam a félelemmel, de úgy néz ki, hogy ez továbbra is nagyon aktuális, ezért egy kicsit alaposabban bemutatom ezt a gyilkos témát.

Miért gyilkos?

Azért, mert bár a média kórusban hirdeti a félelmetesen "gyilkos vírust", azonban kevesen tudják, hogy a járványok legtöbb halálos áldozatát nem a vírus, hanem a félelem szedi!

A materiális orvoslás az embert ELSŐSORBAN A TESTÉVEL azonosítja, azonban a ho-lisztikus szemlélet szerint ÉRZELEMVEZÉRELT TUDATOS LÉNY, amely a lélek, a gondolat és a fizikai test szétválaszthatatlan egysége - a lélek megkérdőjelezhetetlen veze-tésével.

Hol támad a külvilág?

Pont itt és nem véletlenül.

A Covid-tól (és bármelyik vírustól) való félelem gyilkos hatása is ebben rejlik. A veszedelmes ismeretlentől mindenki fél, aggódás, szorongás tölti el, eluralkodik rajta a pánik majd a tehe-tetlenségi érzet miatt az ember depresszióba süllyed, amelynek eredménye az immunrendszer működésének blokkolása. Kialakul a védekezésképtelenség és innen csak egy dolog befolyá-solja a végeredményt, a szervezet vitális tartaléka.

A többezer éves távol-keleti orvoslás szerint energiaközpontjaink - a csakrák energetizál-ják a szerveinket. Működésüket az érzelmeink irányítják, ami miatt energiahiány vagy több-let alakulhat ki, ezért a hozzá tartozó a szer-vek alul, vagy túlműködnek. Mindkettő be-tegségeket eredményez és ez sokezer éves tény!

A mai kor embere alapvetően materiális szemléletű és csak az öt érzékszervével megtapasztal-ható anyagi világban él. Tudat alatt érzi azonban, hogy ez kevés ezért egy ennél magasabb rendű ismeretlen világ is dereng, így időnként belefér egy kis templomlátogatás is - nyugtatá-sul.

Cselekedni azonban aszerint fog, amiben alapvetően hisz és amit az őt körülvevő ingerek a mindenható MÉDIA eszközeivel egész nap közvetítenek felé. Az elmúlt 120 év eseményeivel igazoltan tudjuk, hogy ezt a tényt MINDEN POLITIKAI hatalom a maga javára használ-ja!

Diktátorok ideológusaik segítségével alkalmazzák azt az elvet, miszerint: "aki a tömegtájékoz-tatást uralja, az irányítja az embereket is - a saját céljainak megfelelően!

Gondold végig ezeket és vedd észre, hogy csak egy valakinek áll az érdekében a Te egész-séged és ez CSAK TE VAGY saját magad!

Védelmet szeretnél? Akkor vedd a saját kezedbe a sorsodat! Változtass, mert változást várni a változatlantól, ÉRTELMETLEN!

Tudjuk, hogy az Univerzumban minden rezgés. Einstein speciális relativitási elméletének meg-felelően az anyag az energia egyik megjelenési formája és egymásba átalakíthatók.

Minden rezeg! Az érzelmeink, a gondolataink - még a mozdulatlannak képzelt szilárd anyag is rezgésekből áll! Tom Stonier óta azt is tudjuk, hogy az Univerzum elsődleges lényege a teremtő információ, amely a rezgéseken keresztül az energia segítségével formát - anya-got - képez! Valamennyi érzelmünk és teremtő gondolatunk elektromágneses erőtereket hoz létre, így vezérlik az energián keresztül a megvalósult cselekvéseinket.

Ebből világosan látszik, hogy ha a félelemeinket tápláljuk, akkor a saját testünket rongáljuk! Fordítsuk meg az irányt és a teremtő érzelmeinket, gondolatainkat fordítsuk a betegségek helyett az egészségünk visszanyerésére, fenntartására.

A félelmek és az anyagi világhoz való gör-csös ragaszkodásunk az alsó két csakra működési területe.

Hogyan befolyásolják ezek az életünket?

A hátgerinc alsó végén található gyökércsakra a Föld Anyához való kapcsolódásunkat képviseli és segít stabilan a földön érezni magunkat, ami azt jelenti, hogy biztonságban va-gyunk és a közeljövőre koncentrálunk.

Befolyásolja a mellékvesék hormonképzését, a csontok növekedését, a vesék, a húgyhó-lyag és az autonóm idegrendszer működését.

Érzelmi és spirituális funkciói közé a fizikai élni akarás és a teremtés tartoznak.

A gyökércsakra határozza meg azt az energiát, ami az élethez a rendelkezésedre áll. Felelős a fizikai erőnlétért, a vitalitásért, és ez a csakra vezérel minden tisztulási folyamatot.

Ha a gyökércsakra blokkolt állapotú, akkor az egzisztenciális félelmek, a bizonytalanság, az önbizalomhiány a jellemzőek.

Betegségei az életenergia felelőtlen kezelésével függenek össze. Vagy állandóan túl sok ener-giát adunk le, vagy nem használjuk fel meglévő energiáinkat.

Mindkét eljárás lelki és fizikai problémákhoz vezet, mint pl. a depresszió, az alvászavar, a vér-nyomásproblémák, a bélgyulladás, az aranyér, a mozgásszervi panaszok stb.

A szakrális vagy szexcsakra az életerő székhelye és a nemi szervek között a köldök alatt helyezkedik el. A szakrális csakrához az ivarmirigyek hormonvezérlése, a szexuális energia, az ivarszervek működése, a hát alsó része, a lábaink - ezáltal a járóképességünk tartozik.

Érzelmi és spirituális funkciói közé a fizikai és mentális vitalitás, az önbecsülés, a barátságok és a megalapozottság tartoznak.

Az odaadás, a női misztérium megtestesítője. Zavaraira számtalan betegséggel reagálhat a szervezetünk, például az elhízással vagy az impotenciával. Nagymértékben a szexcsakra energiáitól függ, hogy valaki fél-e megnyílni a másik nemnek.

Betegségei a kapcsolati, a kreativitási problémákkal, a szexualitással, a potenciával függenek össze, illetve a hátfájással, emésztési zavarokkal: felfújódás, bélgörcs, étkezési zavarok, hízás.

Hogyan befolyásolják az illóolajok csakráinkat?

Az illóolajok egyrészt a növények számára hasznos rovarok vonzására és taszítására szolgál-nak, másrészt a többi növénnyel és élőlénnyel való kommunikációra. Az illatok pontosan így kommunikálnak velünk, emberekkel is. Ahogy az közismert a kommunikáció is rezgésekkel történik, vagyis az illóolajoknak is van csak rájuk jellemző saját rezgésük.

Ezért a 100% -ban természetes illóolajok használatával olyan életkérdéseket kezelhetünk, ame-lyek tudatosan vagy öntudatlanul foglalkoztatnak, hiszen ezek is rezgések.

Az illóolajok hatással vannak az egyes csakrákra, és segítenek működésének támogatásában és életünk problémáinak megoldásában.

A gyökércsakra működésének harmonizálására használható illóolajok

A vetiverfű növénynek számtalan finom és hosszú rostgyökere van, amelyek stabilizálják a talajban, ezért a gyökereket nagyon nehéz kiszedni a földből. Ez a tulajdonsága tükröződik az illóolajban is. A vetiver erős földelő hatást fejt ki. Az illóolaj tartást és szerkezetet ad, és ru-galmasságot tesz lehetővé.

Édes és meleg, telt, gyantás, finom, fás-földes és füstös aromája segít a földön maradni azok-nak, akik a fellegekben járnak. Jótékony hatással van a koncentrációra.

A pacsuli olajnak erős, édes, fás és földes, pézsmás és balzsamos-fűszeres aromája van. Is-mert afrodiziákum. Segít a béke, az öröm és az önbizalom érzésének megtapasztalásában, kü-lönösen akkor, ha nehéz idők előtt állunk.

A cédrusolaj fanyar illata a természet földi erőivel köt össze bennünket. Segít magunkhoz vonzani az energiákat, nyugalmat és a védettség érzését árasztja.

A szegfűszegolaj segít felszabadítani a gyökércsakrában megrekedt energiákat és a régi káros beidegződéseket, így helyükbe új, friss energiák áramolhatnak, ami megújulást hoz számunkra.

A szakrális, vagy szexcsakra illóolajai

A jázminolaj az egyik olyan illat, amelyet a 2. csakrához rendelnek. Ez nehéz, de nagyon csá-bító és érzéki illat, afrodiziákum hatású. A jázminolaj elveszi az ismeretlentől való félelmet. Az illat megszabadít a görcsöktől és a túlzott óvatosságtól, segít az elengedésben.

A kiemelkedően, virágos és édes aroma befolyásolja az elmét és az érzelmeket. Támogatja a szív energiáját, megnyugtat, csökkenti a feszültséget és támogatja a felemelkedést. Ugyanak-kor enyhíti a türelmetlenséget és a szorongást. Visszaállítja a kreatív képességeket, felébreszti az intuíciót és az eredeti ötletek létrehozásának képességét.

A szantálfaolaj élénkíti a fantáziát, így az érzéki örömök alkotó tevékenységgé változnak át.

Fás, édesen balzsamos, enyhén pézsmás aromája kitűnő nyugtató és antidepresszáns. Harmo-nizáló és elűzi a félelmet. Az esszencia erős afrodiziákumként is ismert.

A kardamom olaj meleg, fűszeres, édes, balzsamos és enyhén kámforos aromájú. Fokozza az étvágyat, valamint a stabilitás és az elégedettség érzését. Felemelő, frissítő és erősítő.

Segít feloldani a feszültséget és a kételyeket, segít legyőzni a lelki tétlenséget és ösztönzést nyújt, amennyiben összpontosításra van szükség. A kardamom olaj megújítja az életbe vetett örömöt, a boldogságot és az elégedettséget.

Az ylang-ylang olaj virágos, édes, balzsamos, mámorító és enyhén fűszeres aromája meg-nyugvást, eufóriát hoz, valamint fokozza az érzékiséget.

Indonéziában az újdonsült házasok ágya mellé gyönyörű ylang-ylang virágokat helyeznek. Az olaja a parfümkészítők számára az egyik legfontosabb alkotóelem.

A gyömbérolaj meleg, vérkeringést fokozó, erősítő, emésztésjavító. Fűszeres, édes és fás aromája erősíti az önbizalmat, kezdeményezőkészséget, és fokozza a teljesítményt.

Lelki szinten főleg azoknak nyújt segítséget, akiknek céljuk és terveik vannak, de hiányzik belőlük az elszántság, az optimizmus a kezdeményezőkészség és az aktivitás. Támogatja az egészséges céltudatosságot, az önbizalmat és vitalitást, ezért hangulat katalizátornak is nevez-hetnénk.

Fontos tudni róla, hogy afrodiziákum hatású.

Vissza Tudástár - tartalomjegyzék


© 2022 Varga Sándor - természetgyógyász
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el