Orvosságok, gyógyszerek étrend-kiegészítők

Mi a betegség?

Az élő szervezet természetes élettani folyamataiban bekövetkezett kóros elváltozás. A testi - lelki - szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza az élőlény életfolyamatait, mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét.

Prof. Dr. Edmond Bordeaux Székely a világhírű magyar szerint:

"Csak egy betegség létezik: eltérés a Természet törvényeitől." Ebből logikusan következik, hogy: "Csak egy gyógyulás van: visszatérés a Természet törvényeihez!"

Mivel az élő szervezet egészségének alapját az őt felépítő sejtek egészsége jelenti, ezért a kvantumbiológiai meghatározás szerint:

"A betegség a sejtvezérlő információ torzulása!"

Ennyire egyszerű. Hogy miként következik be ez az állapot, arról könyvtárakat töltöttek már meg. Az egyén számára a legfontosabb azt megjegyezni, hogy ez a vezérlő információ nem csak anyagi természetű!

A legismertebb sejtműködés vezérlők:

  • a természeti törvények - az Univerzum holografikus jelspektruma - vezérlő információt adó, alakformáló (morfogenetikus) torziós mező - a Mátrix,
  • a pozitív és negatív érzések, érzelmek és gondolatok elektromágneses erőterei,
  • a stressz (pozitív és negatív)
  • a táplálkozás,
  • a testmozgás

Mi a gyógyszer?

Olyan anyag, vagy azok keveréke, ill. olyan készítmény, amelyet betegség megelőzésére, felismerésére, kezelésére vagy élettani funkciók fenntartása, helyreállítása, javítása vagy módosítása céljából emberi szervezetben vagy emberi szervezeten alkalmaznak.

Mi az orvosság?

Valamilyen baj, betegség elhárítására, megszüntetésére, jóvátételére, orvoslására alkalmas dolog, készítmény, módszer, eszköz, eljárás, intézkedés.

Gyógyulást elősegítő anyag; egy betegség tüneteinek célzott kezelésére vagy betegség megelőzésére, illetve nem kívánatos testi állapot elhárítására, kóros testi folyamatok kezelésére használt vegyi, növényi anyag.

Mi az étrend-kiegészítő?

Az étrend kiegészítésére szolgáló olyan élelmiszer, amely koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat.

Egyenként, vagy kombináltan kerül forgalomba például: kapszula, pasztilla, tabletta, por, ampulla, csepegtetős üveg stb. formában.

Mi a különbség a hatásaik között?

Kezdetben az orvoslás kizárólag a természetben fellelhető természetes anyagokat használta a szervezetben fellépett egyensúly megbillenésének helyreállítására a különböző lelki és mentális állapotra való hatás például ráolvasás és gyógyító mantrák használata mellett.

Nagyon hosszú ideig nem volt közöttük különbség. A nagy ugrás az ipari forradalom következtében fejlődésnek indult kémiai felfedezések után, főleg a XIX. század végén és a XX. század első két évtizedében történt.

Ekkor az USA-ból kiindulva, a nyugati társadalmakban mesterségesen szétválasztották a fizikai testet a lélektől és az elmétől. Az egységesen vezérelt, anyagközpontú materiális orvoslás azóta szisztematikusan mellőzi és elítélően minősíti az ősi gyógymódokat. A WHO égisze alatt törvényileg elérték, hogy ma már hiába áll egy gyógymód mögött akár ezeréves eredményes gyakorlat vagy például a Bibliában leírt hatás, nem állítható róla anélkül, hogy az erre létrehozott bizottság rábólintana.

A nyugati orvoslásban eluralkodott anyagi központú gondolkodás kizárja a nem anyagi világ elsődleges szerepét és az orvosi gyakorlatot rákényszeríti a kémiai szerek szinte teljesen kizárólagos használatára.

Ennek hátterében a mindenki által ismert Big Pharma extraprofitja áll, ami sajnos megrészegíti még a legtisztességesebb orvosokat is.

Nézzük a tényeket

27 Years Later There is No Death From Vitamins But 3 Million Dead From Pharmaceutical Drugs

https://tinyurl.com/6lhde2o

Annak ellenére, hogy a vezető gyógyászati intézmények és a média megnyilvánulásai értéktelennek és gyakran mérgezőnek írják le az étrend-kiegészítőket, az elmúlt 27 évben a vitaminok 0 halálesethez vezettek. Ezzel ellentétben a gyógyszerészeti drogok 3 millió ember haláláért voltak felelősek, túlszárnyalva a közlekedési balesetekhez kapcsolódó halálozási csúcsot. 2009-ben [az USA-ban] országszerte 37 485 ember haláláért voltak felelősek a gyógyszerek.

Ez a statisztika az Amerikai Mérgező Anyag Felügyeleti Központok Szövetségének Nemzeti Mérgező Anyagok Adatrendszerének (NDPS) éves jelentéséből származik.

Ezek a tények ellenkeznek a legismertebb orvosok és orvosi hivatal állításaival, akik azt állítják, hogy a gyógyászati drogok az egyetlen "tudományosan alátámasztott" módszer a "betegségek" kezelésére.

Mindemellett a jelentés kihangsúlyozza azt a tényt, hogy a gyógyszerek gyakran vezetnek halálhoz és megszámlálhatatlan mellékhatásuk van.

A kórházi kezelések és a mellékhatások számát valójában nem dokumentálta a jelentés. Miközben a jelentés csak a 3 millió halálesetet hozta fel a droghasználat következményeként, számtalan más egészségre ártalmas hatást kapcsoltak az olyan népszerű gyógyszerekhez, mint amit például megfázásra és allergiára írnak fel kezelésként.

Sokkoló módon, az átlag gyógyszer tájékoztató kb. 70 negatív mellékhatást tartalmaz, habár sok népszerű márkanévnél 100-125-öt találtak. Néhány gyógyszernél még 525-ös negatív listát is találtak a tájékoztatón. Ezeket a gyógyszereket orvosok írják fel, hogy "kezeljék" a pácienseket, miközben a gyógyszer mellékhatásai rendszerint rosszabbak, mint maga a betegség, amiről azt állítja, hogy gyógyítja.

Ezek a mellékhatások az egyik oka annak, hogy az FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság az USA-ban) most több mint 500 megfázás és allergia elleni szert von ki a gyógyszertárak polcairól.

Amiről viszont nem beszél az FDA, az a leginkább kelendő terápiás osztályba sorolt gyógyszerészeti drog: a skizofrénia gyógyszere. Kiderült, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket az öngyilkos gondolatok és viselkedés "kezelésére" írtak fel, vezettek valójában az öngyilkossághoz és más olyan betegségekhez, mint pl. cukorbetegség.

A mellékhatások annyira feltűnőek voltak, hogy még az amerikai gyermek egészségügyi tanácsadók is elkezdték felemelni a hangjukat a médiában, a skizofrénia gyógyszerek és a cukorbetegség közti kapcsolatra hivatkozva.

Korábbi leleplezők már felhívták a figyelmet a mentális egészség gyógyszerek és az öngyilkosság közti kapcsolatra, miután a gyógyszerek készítői elrejtették azt. Az Eli Lilly & Co, a Prozac készítője figyelmen kívül hagyta és elrejtette azt a valamikor 1980-as évekbeli tanulmányt, ami felfedte, hogy a Prozac öngyilkos gondolatokhoz vezet. A cégnek egészen addig sikerült elrejteni a híreket a vásárlóktól világszerte, amíg a Harvard fizikusa, Martin Teicher ki nem szivárogtatta a felfedezést a sajtónak.

Teicher azt mondta, hogy az amerikai embereket "úgy kezelték, mint egy nagy gyógyszer kísérletben a tengerimalacokat".

A gyógyszerészeti drogok teli vannak mérgező mellékhatásokkal és nem számolják fel a betegség okának gyökerét, amiről azt állítják, hogy kezelik.

3 millió ember halálával az elmúlt 27 évben és a minden egyes évben halállal végződő közlekedési balesetek túlszárnyalásával a gyógyszerészeti drogok halálos és hatástalan választási lehetőség, amikor egy betegséggel szembeni támadásról van szó.

Vissza Tudástár - tartalomjegyzék

© 2022 Varga Sándor - természetgyógyász
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el