A C60 rákapcsolódás az Univerzumra

IA C60 rákapcsolódás az Univerzumra

Néhány gondolat a C60-ról

Amikor 2022. februárjában találkoztam a C60 fullerén névre hallgató molekulával, amely a szénnek egy speciális módosulata, azonnal elbűvölt és szó szerint "megigézett!"

Nem túlzás, de valami ellenállhatatlan belső vonzerő láncol hozzá a mai napig és azóta sem telik el egy nap sem, hogy ne találkoznék valami olyan dologgal, ami segít még mélyebbre hatolni a megismerésében.

A minap aztán erre akadtam:

Never-before-seen crystals found in perfectly preserved

meteorite dust- Harry Baker

Tökéletesen megőrzött, soha nem látott kristályok találhatók a meteoritporban

https://www.livescience.com/new-crystals-found-in-meteorite-dust

A por tökéletesen megmaradt két hóréteg között. A kutatók soha nem látott kristálytípusokat fedeztek fel a tökéletesen megőrzött meteoritpor apró szemcséiben. A port egy hatalmas űrszikla hagyta hátra, amely kilenc éve robbant fel az oroszországi Cseljabinszk felett.

2013. február 15-én egy 59 láb (18 méter) átmérőjű és 11.000 tonna tömegű aszteroida körülbelül 66 950 km/h sebességgel lépett be a Föld légkörébe. Szerencsére körülbelül 14,5 mérföld (23,3 kilométer) magasságban robbant fel a dél-oroszországi Cseljabinszk városa felett és apró meteoritporral borította be a környező területet, és elkerülte a kolosszális egyetlen ütközést a felszínnel.

Azóta a kutatók elemezték az űrkőzet néhány apró töredékét, amelyek a meteorit felrobbanása után maradtak vissza, amelyeket meteoritpornak neveznek és közreadták egy tanulmányban. Normális esetben a meteorok kis mennyiségű port termelnek égés közben, de az apró szemcsék elvesznek a tudósok számára, mert vagy túl kicsik ahhoz, hogy megtalálják, szétszórják őket a szél, vízbe esnek, vagy a környezet szennyezi őket.

A NASA szerint azonban a cseljabinszki meteorit felrobbanása után hatalmas porcsóva lógott a légkörben több mint négy napig, mielőtt végül leesett a Föld felszínére.

Szerencsére a röviddel az esemény előtt és után lehullott hórétegek bezártak és megőriztek néhány pormintát, amíg a tudósok nem sokkal később vissza nem tudták őket gyűjteni.

A vizsgálat során a kutatók új típusú kristályokra bukkantak, miközben szabványos mikroszkóppal vizsgálták a porszemeket. Az egyik ilyen apró szerkezet, amely csak éppen akkora volt, hogy mikroszkóp alatt látni lehessen, véletlenül az egyik tárgylemez közepén volt a fókuszban, amikor az egyik csapattag belenézett a lencsébe. Ha máshol lett volna, a csapat valószínűleg kihagyta volna a Sci-News szerint.

Miután a port nagyfelbontású elektronmikroszkóppal elemezték, a kutatók sokkal több ilyen kristályt találtak, és sokkal részletesebben megvizsgálták őket. Azonban még akkor is "meglehetősen nagy kihívást jelentett a kristályok elektronmikroszkóppal történő megtalálása a kis méretük miatt" - írták a kutatók közleményükben, amely május 7-én jelent meg a The European Physical Journal Plus -ban.

Az új kristályok két különböző formában jelentek meg; kvázi gömb alakú, vagy "majdnem gömb alakú" héjak és hatszögletű rudak és mindkettő "egyedi morfológiai sajátosságú" volt - írták a kutatók a tanulmányban.

A röntgensugarak segítségével végzett további elemzés feltárta, hogy a kristályok grafitréte-gekből álltak - ami egy olyan átfedő atomlapokból készült szénforma, mint amit általában a ceruzákban használnak -, de a kristály szívében egy központi nanoklasztert vesznek körül.

A kutatók úgy találták, hogy ezek a nanoklaszterek a buckminsterfullerén (C60), ami egy ketrecszerű szénatomgömb, és a polihexaciklooktadekán (C18H12), ami egy szénből és hidrogénből álló molekula.)

Ezek a meteoritok a DNS összes építőkövét tartalmazzák!

A csapat azt gyanítja, hogy a kristályok a meteor szétesése által létrehozott magas hőmérsékleti és nagynyomású körülmények között keletkeztek, bár a pontos mechanizmus még nem tisztázott. A jövőben a tudósok azt remélik, hogy más űrkőzetekből származó meteoritpor mintákat is felkutatnak, hogy megtudják, ezek a kristályok a meteorok felbomlásának gyakori melléktermékei, vagy csak a cseljabinszki meteorrobbanás során keletkeztek-e.

Eddig a cikk.

Ehhez csak annyit hagy tegyek hozzá, hogy a C60 fullerén előállításának körülményei tisztázottak és a kutatók ezért kaptak 1996-ban kémiai NOBEL díjat!

A kutatások szerint, ha fénynek teszik ki, a fullerén nagy kvantumhozamokkal képes szinglett oxigént termelni. Ez a művelet a fullerén és a DNS-bázisok gerjesztett állapotából történő közvetlen elektrontranszferrel együtt felhasználható DNS hasítására.

A fullerén üzenet az Univerzumtól és segítségével így tudunk rákapcsolódni arra az alakformáló információs mezőre (morfogenetikus mező), amelynek azok a csodálatos élettani hatások köszönhetők, amiket a C60 fullerén előidéz!

Mi van a mi kezünkben a BEWIT-nek köszönhetően?

A világon egyedülállóan benne van a PRAWTEIN C60 és a PRAWTEIN C60 Plus-ban ez a csoda + még kb. 50 féle rendkívül hatékony antioxidáns és gyulladásgátló, amelyek egymást hatását erősítve (szinergia) szolgálják az egészség helyreállítását!

Ennél mondjon valaki jobbat!!!!

Vissza Tudástár - tartalomjegyzék

© 2022 Varga Sándor - természetgyógyász
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el